TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı Kapsamında KHAS’a 4 Yeni Proje Desteği

2 Ocak 2023

TÜBİTAK ARDEB 1001 programı 2022 yılı 2. dönemine üniversitemizden başvurduğumuz 9 araştırma projesinden 4 tanesi desteklenmeye hak kazandı.

Hukuk Fakültemizden Prof. Dr. Başak Baysal; Mekatronik Mühendisliği bölümümüzden Doç. Dr. Özkan Karabacak ve Radyo, Televizyon ve Sinema bölümümüzden Prof. Dr. Bülent Diken ile Dr. Öğr. Üyesi Defne Tüzün‘ün yürütücüsü olduğu projeler TÜBİTAK ARDEB 1001 programı tarafından desteklenecek.

2022 yılı 2. döneminde sunulan projeler için Türkiye genelinde destek oranı %17,8 iken üniversitemizde bu oran %44,4 oldu.

Projeleri desteklenen Yürütücü ve Araştırmacı hocalarımızı kutlar, araştırmalarında başarılar dileriz.

Desteklenen proje bilgilerini aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

Proje YürütücüsüYürütücünün Bağlı Olduğu Fakülte / BölümProje AdıAraştırmacı / Danışman
Prof. Dr. Başak BAYSALHukuk Fakültesi / Özel HukukBilgi Toplumunda Dijital Kişilik ve Dijital Mirasın Korunması – Bilgi Teknolojilerine Uyum Kapsamında Bireylerin Dijital Kişilik ve Ölümsüzlük Algıları Çerçevesinde Kişilik Haklarının ve Kişisel Verilerin Ölüm Sonrası Korunması – Kişilerin Risk Algıları ve Korunma İhtiyaçlarına Uyumlu Hukuk Politikası Geliştirilmesi ve Mevzuat ÖnerisiDr. Öğr. Üyesi Ayşe Elif COŞKUN (Araştırmacı), Dr. Gizem ARSLAN (Araştırmacı), Prof. Dr. Hasan DAĞ (Araştırmacı)
Prof. Dr. Bülent DİKENİLEF / Radyo, Televizyon ve SinemaTürkiye’de Film Çalışmaları ve “Kapitalizmin Yeni Ruhu”
Doç. Dr. Özkan KARABACAKMDBF / Mekatronik MühendisliğiKontrol Mühendisliğinde Dual Lyapunov Yönteminin GeliştirilmesiDr. Mahmut KUDEYT (Araştırmacı)