TÜBİTAK 2232 Projesi Doktora Bursiyeri ve Doktora Sonrası Araştırmacı İlanı (Analysis of Adaptive Mechanisms)

30 Haziran 2022

Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Önder’in “Analysis of Adaptive Mechanisms in Inhibitory Neurocircuitry Underlying Metabolic and Neuropsychiatric Disorders” başlıklı Uluslararası TÜBİTAK 2232 Lider Araştırmacılar Projesi’nde çalışmak üzere çalışmak üzere heyecanlı doktora bursiyerleri ve bir doktora sonrası araştırmacı aramaktayız.

Projenin amacı beyindeki farklı metabolik durumlara gösterilen sinaptik adaptasyonun moleküler ve nöral ağlar düzeyinde incelenmesidir. Bu amaçla hücre kültürü, moleküler biyoloji, ileri görüntüleme ve fare modelleri gibi multidisipliner metotlar kullanılacaktır.

Proje süresi 36 aydır (doktora öğrencileri için bir yıl ek TÜBİTAK desteği vardır). Doktora öğrencileri için burs miktarı 5.500 TL ve doktora sonrası araştırmacı için 7.500 TL’dir (Kadir Has Üniversitesi yaşam desteği ile birlikte doktora bursiyerleri için 8.500 TL ve doktora sonrası araştırmacı için 11.500 TL’ye çıkabilmektedir).

İstenilen Nitelikler:

• Doktora pozisyonları için üniversitelerin Moleküler Biyoloji, Biyoloji ve benzer bölümlerinden mezun ve/veya bu bölümlerde yüksek lisansını tamamlamış (GPA en az 3/4).
  • Doktora sonrası araştırmacı için Moleküler Biyoloji, Nörobilim, Biyomedikal Bilim ve benzeri alanlarda doktorasını tamamlamış.
  • Doktora adayları için en az 2 yıl, postdoc için 3 yıl ve üzeri moleküler biyoloji laboratuvar tecrübesi olan.
  • Tercihen temel moleküler biyoloji ve biyokimya tekniklerine hakim (PCR, klonlama, DNA/RNA izolasyonu, elektroforez, western blot).
  • Tercihen hücre kültürü ve aseptik metot konusunda tecrübeli.
  • Tercihen fare dokusu ile çalışma ve fare ile çalışma tecrübesine sahip (Deney hayvan kullanım sertifikası olması tercih sebebidir).
  • Mikroskop bilgisi ve deneyimi tercih sebebidir.
  • İyi derecede İngilizce bilen (yazılı ve sözlü).
  • Sonuç odaklı, takım-oyuncusu, problem çözebilen, meraklı, yeni teknikler öğrenmeye açık.

Uygun adayların CV, niyet mektubu ve iki referans için iletişim bilgilerini [email protected] adresine göndermeleri rica olunur.

Başvurular İngilizce yapılmalıdır. Seçilen adaylar Kadir Has Üniversitesi’nde görüşmeye davet edilecektir ve referans mektubu istenecektir.

Başvurular 1 Ağustos 2022 tarihine kadar açık olacaktır.