Prof. Dr. Nihat Berker ve Mütevelli Heyeti Üyelerimiz, “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Bilim İnsanı” Çalışmasında Yer Aldı

5 Aralık 2023

Koç Okulu öğrencileri ve öğretmenleri, Cumhuriyetimizin 100. yılında çok kıymetli bir çalışmaya imza attı: Okul 100. yıl etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Bilim İnsanı” poster projesi çalışması gerçekleştirdi ve oluşturulan posterleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni itibarıyla sergilemeye başladı.

Bu çalışma ile Atatürk’ün “İlim ve fen ve ihtisas nerede varsa, sanat nerede varsa gidip öğrenmeye mecburuz. Çok çalışmaya mecburuz,” sözleriyle, Cumhuriyet’in ilk yıllarında dünyanın dört bir yanına gönderdiği bilim insanlarının ve o dönemden bu yana dünyaya ismini duyurmuş bilim insanlarının çalışmalarını okul topluluğu ile birlikte tekrar hatırlamayı ve bu bilim insanlarını tanımayı amaçlıyorlar.

“Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Bilim İnsanı” sergisinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin dekanı Prof. Dr. Nihat Berker ile mütevelli heyeti üyelerimiz Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ve Doç. Dr. Canan Dağdeviren de yer alıyor.

Koç Okulu öğrencilerine ve öğretmenlerine bu kıymetli çalışmaları için teşekkür ederiz.

Posterlere bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.