Programlamalı Sosyal Bilimler Doktora Yaz Okulu (#SICSS_Istanbul2020) KHAS’ta Başladı!

2 Haziran 2020

Bu sene Kadir Has Üniversitesi’nde ve Türkiye’de ikincisi düzenlenen ‘Programlamalı Sosyal Bilimler Yaz Okulu’ (Summer Institute in Computational Social Science), 1 Haziran’da başladı. Harvard, MIT, Stanford, Princeton, Duke, Oxford ve Cambridge Üniversiteleriyle ortak ve eş zamanlı olarak yapılacak bu yaz okulunda bilgisayar mühendisliği ve enformatik bilimi yöntemleriyle sosyal bilimler (sosyoloji, siyaset bilimi, ekonomi) konuları harmanlanıyor.

COVID-19 sebebiyle bu sene Zoom üzerinden sanal gerçekleştirilecek programda 30 üstün yetenekli doktora öğrencisi ileri istatistik, veri madenciliği, ağ analizi ve ağ kazıma algoritmalarının yanı sıra, daha ileri teknikler içeren gerçek zamanlı akışkan veri makine öğrenmesi, canlı lokasyon izleme uygulamaları aracılığıyla uzamsal analiz ve ajan-temelli modeller konularında eğitim alacaklar ve bu yöntemleri sosyal bilimlerin geniş araştırma alanları üzerinde uygulayacaklardır.

1 – 30 Haziran tarihlerinde düzenlenecek bu programın amacı sadece Türkiye’de bu yeni ve öncül alanda kaliteli bilim insanı adaylarının yetiştirilmesi değil, aynı zamanda Türkiye’den ve yurtdışından katılan adaylar arasında uzun vadeli yayın, işbirliği ve proje bağları kurarak Türkiye’nin bu alanda küresel bir bilim çekim merkezi olmasını sağlamaktır. Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek 2020 programına ABD, Kanada, Arjantin, Hollanda, Almanya, Tunus gibi ülkelerden de alanlarında öncü doktora öğrencileri katılacaktır.

Dünyanın önde gelen diğer üniversiteleriyle eş zamanlı yapılacak bu programa, Sabancı Üniversitesinden Dr. Onur Varol, Kadir Has Üniversitesi’nden Dr. Pınar Dağ, Boğaziçi Üniversitesi’nden Dr. Ali Albert Salah ve Koç Üniversitesinden Dr. Merih Angın da misafir konuşmacı olarak katılacaklardır. Program, geçen sene olduğu gibi bu sene de Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişklier bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Akın Ünver tarafından yürütülmektedir.

Programlamalı Sosyal Bilimler Doktora Yaz Okulu (SICSS) hakkında daha fazla bilgi almak, bu seneki müfredat ve öğretim planlarını incelemek programın web sayfasını ziyaret edebilirsiniz: https://compsocialscience.github.io/summer-institute/2020/istanbul/people